slot online

Seorang Gimnas Yang Patut Diperhatikan Lagi – Blog Gimnastik Sekolah Lama

Naomi Visser adalah nama yang saya lihat dalam kedudukan pertandingan utama selama bertahun-tahun. Tetapi nampaknya setiap tahun saya hanya melihat namanya lebih dan lebih. Sifat Naomi dalam beberapa tahun kebelakangan ini ialah dia nampaknya menjadi lebih berkesan, lebih relevan dan lebih penting dalam setiap pertandingan. Ia bukan satu rutin yang membuatkan dia begitu mengagumkan, tetapi saya terus melihat namanya berulang kali.

Naomi adalah pekerja keras untuk program Belanda. Sebagai seorang senior tahun ke-7 Naomi telah gagal memperoleh tugasan utama, dia layak untuk bertanding hanya empat kali sejak 2017. Tetapi separuh daripada peristiwa itu berlaku pada 2017 semasa dia menjadi senior tahun pertama. Sejak 2018 dia telah muncul dalam 9 daripada 11 pertandingan antara Kejohanan Eropah, Kejohanan Dunia dan Olimpik.

Tetapi statistik yang paling menarik ialah satu-satunya kali Naomi gagal ke pusingan akhir All-Around dalam pertandingan peringkat tinggi adalah kali pertama dia bertanding dalam pertandingan antarabangsa senior utama di Kejohanan Eropah 2018. Tetapi pada Kejohanan Eropah 2018 dia hanya dibenarkan bertanding di bilik kebal dan tidak layak untuk All-Around. Dalam erti kata lain, Naomi Visser mempunyai rekod lapan penampilan berturut-turut dalam All-Around Finals, pada lapan percubaan untuk bersaing All-Around, manakala hanya mempunyai sembilan pertandingan kerjaya.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini Naomi Visser telah berjaya terutamanya dalam All-Around. Kali terakhir dia benar-benar bergelut dalam All-Around ialah Kejohanan Dunia 2019 di mana dia menamatkan saingan di luar 20 terbaik dalam kedua-dua kelayakan dan All-Around Final. Tetapi sejak itu Naomi Visser telah menamatkan dalam senarai 10 teratas pada semua kecuali sekali. Satu-satunya pengecualian ialah Kejohanan Dunia 2022 di mana dia layak di kedudukan #9 tetapi persembahan buruk dalam All-Around Final menyebabkan dia berada di tempat ke-18. Tetapi memandangkan keputusan kelayakannya begitu kukuh, bakat Visser’s All-Around jelas kelihatan.

Tetapi kekuatan lain Naomi Visser adalah dalam Acara Akhir. Sejak 2022 terdapat dua Kejohanan Eropah dan satu Kejohanan Dunia. Di antara ketiga-tiga pertandingan ini Visser mempunyai tiga penampilan berturut-turut dalam perlawanan akhir bar yang tidak rata dan tiga penampilan berturut-turut di peringkat akhir lantai. Dalam tempoh masa ini dan hasil regangan tiga pertandingan, dia secara teknikalnya telah layak ke separuh daripada semua peralatan akhir. Tambah keputusan All-Around dan Visser telah mengambil bahagian dalam 60% daripada semua acara individu di peringkat Kejohanan Dunia dan Kejohanan Eropah.

Tetapi yang menyedihkan, Naomi Visser tidak pernah memenangi pingat dalam mana-mana acara individu antara Kejohanan Eropah atau Kejohanan Dunia. Apabila saya menyatakan sebelum ini bahawa sepanjang tujuh tahun karier seniornya, Naomi Visser telah terlepas menyertai barisan Belanda hanya empat kali antara mana-mana pertandingan utama, salah satu daripada empat acara itu ialah Sukan Olimpik 2021. Walaupun menjadi salah seorang gimnas Belanda yang paling berkesan dalam dekad ini, Naomi Visser bukanlah seorang ahli Olimpik.

Gimnas dari L hingga R: Lisa Vaelen, Georgia-Mae Fenton, Alice D’Amato, Zsofia Kovacs, Jessica Gadirova, dan Naomi Visser

Untuk menambah penghinaan kepada kecederaan, Visser dijadualkan pergi ke Sukan Olimpik sebagai pemain gantian di mana dia boleh sekurang-kurangnya memperoleh pengalaman Olimpik sebagai tanda penghargaan atas semua kerja kerasnya. Tetapi ujian Covid positif sebelum Sukan Olimpik menghalangnya daripada mengembara bersama pasukan.

Kenaikan luar biasa Naomi Visser ialah seorang gimnas yang dengan mudah boleh diketepikan sebagai tidak penting pada pandangan pertama, tetapi pada masa yang sama menjadi seorang gimnas yang sentiasa muncul berkali-kali ke arah puncak kedudukan akhir. Dia muncul berkali-kali sehingga akhirnya Naomi kini mesti dikategorikan sebagai salah satu yang terbaik dalam sukan itu. Kebangkitan Naomi Visser bukanlah kes di mana dia menjadi terkenal dalam sekelip mata. Dia seorang gimnas yang mula-mula muncul di bahagian bawah kedudukan, kemudian terus muncul semula dan sekali lagi sehingga kami kini terpaksa menganggapnya serius. Sementara itu, Visser masih menunggu pingat pertama yang sukar difahami dalam mana-mana acara individu pertandingan utama.

Ada perasaan istimewa apabila menyaksikan kebangkitan Naomi Visser kerana dia menjadi terkenal dengan cara yang beransur-ansur. Gimnas memenangi peminat dengan prestasi olahraga yang menakjubkan dan personaliti yang disayangi. Dan kemudian ada Naomi Visser yang sekian lama kelihatan tidak penting dan tidak berbeza dengan mana-mana gimnas lain. Tetapi kemudian kepentingannya bertambah kepada anda dan anda menghargai cara Naomi membuat anda mengubah fikiran anda tentang dia.

Dalam fandom gimnastik, salah satu perasaan terbaik untuk dimiliki ialah meminati gimnas yang tidak pernah anda jangkakan untuk menjadi salah seorang kegemaran anda. Jika seorang peminat gimnastik boleh mengatasi tentangan awal itu, dia tahu bahawa sifat-sifat yang membuatnya begitu disukai adalah nyata.

Tetapi ini bukan semua yang menjadikan Naomi istimewa, kerana salah satu butiran kegemaran saya tentang kerjayanya ialah hakikat bahawa dia baru berusia 21 tahun. Trio Elisabeth Seitz (umur 29), Becky Downie (umur 31), dan Sanne Wevers (umur 31) memenangi pingat dalam Acara Akhir pada kejohanan Eropah 2023 adalah bukti selanjutnya bahawa era “gadis kecil” gimnastik wanita telah mati sementara veteran yang semakin tua masih menjadi ancaman pingat yang berdaya maju.

Tetapi pada kurungan umur yang lebih rendah trend lain muncul, bahawa begitu ramai gimnas tidak mencapai tahap mereka sehingga mereka sudah mempunyai pengalaman bertahun-tahun di peringkat senior. Angelina Melnikova terkenal dengan aksi panas pada awal 20-an. Tetapi begitu juga Rebeca Andrade, Alice Kinsella, Martina Maggio, Jordan Chiles, Coline Devillard, Zsofia Kovacs, dan Shilese Jones.

Dalam era sekarang kumpulan umur yang paling dominan adalah gimnas dalam usia awal 20-an. Lebih menarik lagi, pada usia sekitar 21 atau 22 tahun, kerjaya ramai gimnas mula menjadi sangat menarik. Dalam gimnastik wanita, tiada apa yang lebih menunjukkan kejayaan masa depan daripada gimnas yang berada tepat pada hari lahirnya yang ke-21 menunjukkan peningkatan dan konsistensi yang luar biasa.

Perihalan itu sesuai dengan tee Naomi Visser yang berjaya tiba-tiba yang kebetulan berusia 21 tahun. Jika kadar penyertaannya sebanyak 60% dalam acara individu tidak cukup untuk memberi satu jeda, persamaan yang ada dalam profilnya dengan begitu banyak pemenang pingat lain pada era semasa adalah lebih meyakinkan bahawa ini adalah gimnas yang mesti ditonton. Semuanya semasa berada di bawah bimbingan jurulatih yang mempunyai rekod kejayaan.

Tetapi walaupun Naomi tidak mencapai kejayaan cemerlang dalam bentuk pingat masa depan, saya rasa dia sudah mendapat hak untuk dilayan rakan sebaya di kalangan pesaing pingat. Apabila anda layak ke Pusingan Akhir Acara sekerap Naomi Visser, anda berhak untuk dilayan dengan penghormatan yang sama seperti semua gimnas terkemuka yang lain. Kerana hanya yang terbaik dalam sukan ini akan membuat Perlawanan Akhir dengan kekerapan sebanyak ini.

Dari L ke R: Alice D’Amato, Naomi Visser, Georgia-Mae Fenton, dan Jessica Gadirova

sgp result

hasil pengeluaran sidney

totobet net sydney

apa keluar hk malam ini

singapore totobet