slot online

Cara Melakukan Pirouette Dirian Tangan dalam Gimnastik

Ini adalah maklumat umum dan tidak boleh dikelirukan dengan nasihat. Bercakap dengan profesional untuk semua keperluan kesihatan anda dan dapatkan nasihat mereka. Kanak-kanak perlu berada di bawah pengawasan orang dewasa pada setiap masa. Kami menafikan semua liabiliti untuk sebarang bahaya fizikal akibat daripada maklumat di laman web ini. Untuk maklumat lanjut lihat penafian dan dasar privasi kami.

Pirouette dirian tangan ialah kemahiran gimnastik yang merupakan salah satu kemahiran penting dalam perkembangannya; selepas menguasai pirouette dirian tangan di atas lantai, seorang gimnas boleh meneruskan untuk melontar dirian tangan dan pirouette pada palang. Pirouette dirian tangan boleh disiapkan pada palang, rasuk dan lantai. Kami akan pergi ke atas palang dan rasuk dalam siaran ini. Kami akan membincangkan cara melakukan pirouette dirian tangan, latih tubi untuk membantu menyempurnakan pirouette dirian tangan anda, tahap mana pirouette dirian tangan diperlukan dan alatan untuk membantu anda dengan pirouette dirian tangan anda.

Cara Melakukan Pirouette Dirian Tangan: Petua, Latih Tubi, Latihan dan Banyak Lagi untuk Membantu Anda Belajar

Cara Melakukan Pirouette Dirian Tangan Langkah demi Langkah di Lantai

*Sila ambil perhatian: Anda hanya sepatutnya mencuba pirouette dirian tangan dengan pengesanan dan bimbingan jurulatih yang betul.

1. Mulakan dalam lunge: Lengan anda hendaklah lurus di atas kepala anda dan kaki dominan anda hendaklah di hadapan sedikit bengkok. Lutut hadapan anda tidak boleh melebihi buku lali anda.

2. Tendang ke atas dirian tangan: Anda ingin berasa menegak dan cuba memegang kedudukan badan lurus dengan memicit bahagian bawah dan perut anda dan cuba menolak melalui bahu anda. Anda ingin cuba menarik jari kaki anda ke arah siling.

3. Alihkan berat badan ke bahagian dominan: Anda ingin mengalihkan berat badan anda melalui lengan/bahu dominan anda untuk membolehkan lengan bukan dominan anda bebas untuk pirouette.

4. Angkat tangan anda yang tidak dominan untuk beralih ke arah yang dominan: Anda akan mengangkat sedikit tangan anda yang tidak dominan dan berputar ke arah bahagian dominan anda. Pastikan anda kekal elok dan ketat dalam dirian tangan anda semasa melakukan ini.

5. Sambil mengekalkan kedudukan dirian tangan badan yang ketat, putar 180º untuk pirouette 1/2: Anda ingin memastikan bahawa anda mengekalkan kedudukan badan yang bagus dan ketat dalam dirian tangan anda sambil berputar untuk 1/2 pusingan 180º. Tangan anda akan berputar dalam kira-kira 90º sudut dua kali setiap satu untuk mencapai pirouette 180º anda. Picit bahagian bawah dan perut anda, dalam kedudukan berlubang sedikit sambil berputar dengan kaki anda menarik ke arah siling.

6. Turunkan satu kaki pada satu masa untuk mendarat dalam lunge: Anda akan menurunkan satu kaki pada satu masa kembali ke dalam lunge dari dirian tangan anda selepas melengkapkan pirouette 180º anda.

Cara Melakukan Pirouette Dirian Tangan Langkah demi Langkah pada Bar

1. Mulakan dalam dirian tangan: Anda ingin berasa menegak dan cuba memegang kedudukan badan lurus dengan memicit bahagian bawah dan perut anda dan cuba menolak melalui bahu anda. Anda ingin cuba menarik jari kaki anda ke arah siling.

2. Alihkan berat badan ke bahagian dominan: Anda ingin mengalihkan berat badan anda melalui lengan/bahu dominan anda untuk membolehkan lengan bukan dominan anda bebas untuk pirouette.

3. Angkat tangan anda yang tidak dominan untuk mula beralih ke arah yang dominan: Anda akan mengangkat sedikit tangan anda yang tidak dominan dan berputar ke arah bahagian dominan anda. Pastikan anda kekal elok dan ketat dalam dirian tangan anda semasa melakukan ini. Hakim mencari dalam lingkungan 20º menegak.

4. Sambil mengekalkan kedudukan dirian tangan badan yang ketat, putar 180º untuk pirouette 1/2: Anda ingin memastikan bahawa anda mengekalkan kedudukan badan yang bagus dan ketat dalam dirian tangan anda sambil berputar untuk 1/2 pusingan 180º, sekali lagi, hakim mencari dalam 20º menegak. Pada bar, anda akan berputar dalam 1 pusingan pantas untuk mencapai pirouette 180º anda.

Latihan Teratas untuk Mempelajari Pirouette Dirian Tangan

Gerudi Pirouette Dirian Tangan Anda Patut Boleh Lakukan di Rumah

Anda akan menemui tiga latihan pertama dalam video di atas.

Dirian Tangan Spiderman: Mulakan di sebelah dinding, dengan membelakangi dinding. Letakkan tangan anda di atas tanah di hadapan anda. Letakkan satu kaki di atas dinding di belakang anda dan kemudian jalankan kaki anda ke atas dinding. Semasa anda berjalan kaki anda ke dinding, anda akan berjalan tangan anda ke belakang ke dinding.Dapatkan dalam kedudukan badan yang bagus dan ketat (sedikit berlubang) dengan perut anda bersandar ke dinding. Tarik perut anda ke dalam, gulungkan pinggul anda supaya ia menyentuh dinding. Pastikan tangan dan kaki anda elok dan lurus dengan kaki dihalakan. Anda boleh melihatnya dalam video ini pada 45 saat. Latihan ini membantu anda mempelajari kedudukan membentuk badan yang anda perlukan untuk mengekalkan semasa berada dalam pirouette dirian tangan anda.

Pirouette Dinding Dirian Tangan: Mula berdiri di hadapan dinding (sebaik-baiknya berlapik atau menggunakan pembantu dirian tangan). Tendang ke atas dirian tangan supaya belakang anda bersandar ke dinding. Kemudian, putar badan anda dalam pirouette 180º supaya perut anda kini menempel pada dinding. Dalam video di atas, kedudukan tangan adalah untuk pirouette pada bar, namun jika anda ingin melaraskan lantai, anda akan mengambil “langkah” yang lebih kecil dalam dirian tangan anda, menggambarkan kotak atau + untuk peletakan tangan anda. Latihan ini membantu mengekalkan keseimbangan anda semasa anda mempelajari pergerakan tangan untuk pirouette dirian tangan serta mula belajar cara mengalihkan berat badan anda pada tangan anda.

Dirian Tangan Berjalan di Tempat: Untuk latih tubi ini, anda akan mulakan dengan menendang ke atas dirian tangan. Sebaik sahaja anda mencapai dirian tangan ketat yang bagus, “berjalan” di tempat di dirian tangan anda dengan mengalihkan sedikit berat badan anda dari satu tangan ke tangan yang lain. Ulang seberapa banyak yang anda boleh sambil mengekalkan kedudukan dirian tangan badan yang bagus dan ketat. Latihan ini membantu anda belajar mengalihkan berat badan anda dan merasakan dirian tangan 1 tangan yang diperlukan untuk mencapai pirouette yang cantik dan membantu untuk pirouette bar, rasuk dan lantai.

Belok Dirian Tangan dengan + di Lantai: Dapatkan pita untuk diletakkan di atas lantai – anda memerlukan 2 keping lebih kurang 18-24″ panjang untuk diletakkan di atas lantai dalam kedudukan +. Mulakan dengan menendang ke atas dirian tangan yang serupa dengan dirian tangan spiderman, namun badan anda tidak akan menyentuh dinding seperti di dalam spiderman. Anda akan bermula dengan tangan anda di dua bahagian paling jauh dari dinding MENGHADAPI dinding. Alihkan berat badan anda ke tangan dominan anda dan gerakkan tangan bukan dominan anda ke bahagian + lebih dekat ke dinding. Sebaik sahaja anda meletakkan tangan anda ke bawah, alihkan berat badan anda ke tangan itu dan kemudian gerakkan tangan dominan anda ke bahagian bahagian tangan bukan dominan anda bermula. Ulang sehingga anda menghadap ke arah dinding dengan tangan anda di dua bahagian yang paling hampir dengan dinding.

Pegang Dirian Tangan pada Bar Lantai pada Dinding: Gimnas anda boleh berlatih dirian tangan pada bar latihan lantai pada dinding, sama seperti Spiderman Against the Wall (pada 45 saat). Anda ingin memastikan dinding itu berlapik; menggunakan alat bantu dirian tangan adalah sesuai. Gimnas anda sepatutnya boleh memegang dirian tangan selama sekurang-kurangnya 30 saat hingga 1 minit.

Pegang Hollow pada Bar Lantai dengan Bola Kestabilan: Anda boleh berlatih bentuk lompang yang anda perlukan untuk melakukan dirian tangan tuang, dengan memegang lompang dengan bola kestabilan. Mula-mula anda boleh bermula dengan hanya meletakkan tangan anda di atas tanah, dan kemudian bekerja sehingga tangan anda memegang bar lantai. Kaki dan kaki anda kemudiannya akan berehat di atas bola kestabilan untuk bersaing dengan bentuk berongga.

Petua untuk Mempelajari Pirouette Dirian Tangan Sempurna

  • Mengekalkan kedudukan badan yang ketat. Adalah sangat penting untuk memastikan bahawa anda dapat mengekalkan dirian tangan anda dalam genggaman yang baik sebelum mempelajari pirouette.
  • Putar dengan cepat dan rangup, tetapi terkawal. Mengawal pirouette anda adalah perlu untuk ia kelihatan rapi.
  • Tandakan titik permulaan supaya anda memastikan anda mencapai 180º penuh. Anda ingin memastikan bahawa anda memutar 180º penuh (atau pirouette darjah apa pun yang anda selesaikan) untuk memastikan anda mendapat kredit untuk kemahiran tersebut.

Nilai Kemahiran Pirouette Dirian Tangan

Anda akan melihat pirouette dirian tangan di Tahap 6 dan ke atas.

Kemahiran

Peristiwa

Nilai

Hantar ke Dirian Tangan dengan 1/2 Pirouette Bar C
Hantar ke Dirian Tangan dengan 1/1 Pirouette Bar C
Hantar ke Dirian Tangan dengan 1 1/2 Pirouette Bar D
Tekan Dirian Tangan dengan 1/2 Pirouette Lantai A
Dirian tangan dengan 1/1 Pirouette Lantai A
Gulung Sambungan Belakang dengan 1/1 Pirouette Lantai B
Dirian tangan dengan 1 1/2 Pirouette Lantai B

Potongan dan Perkara yang Dicari Hakim dalam Pirouette Dirian Tangan

  • Hakim sedang mencari pemisahan kaki dan lutut
  • Anda mesti berada dalam lingkungan 20º menegak dalam dirian tangan anda untuk pirouette
  • Ketepatan kedudukan regangan yang tidak mencukupi untuk lantai (sudut gerbang dan pinggul)

Alatan untuk Mempelajari Pirouette Dirian Tangan

Penerangan

harga

Tikar 8 Inci

Tikar 8 inci diperlukan untuk gerudi pipih dirian tangan. Anda juga boleh berdiri di atas tikar 8 inci dan berlatih dirian tangan. $499.00

Semak Harga Semasa Di Sini

Tikar Kerja Rumah Dirian Tangan

Tikar kerja rumah dirian tangan membantu gimnas berlatih dirian tangan di rumah dengan selamat. Ia berlapik jadi apabila anda membuat dirian tangan ke dinding, ia tidak akan menyakitkan. $182.02

Semak Harga Semasa Di Sini

Parallette

Paralet berguna untuk membantu gimnas menyempurnakan dirian tangannya. Adalah lebih sukar untuk melakukan dirian tangan pada paralet dan bukannya di atas tanah. Ia juga berguna apabila gimnas sedang belajar gergasi atau melempar dirian tangan, untuk berlatih dirian tangan yang sempurna di atasnya. $255.00

Semak Harga Semasa Di Sini

Bola Kestabilan

Bola kestabilan berguna untuk banyak latih tubi dirian tangan untuk membantu gimnas anda berlatih bentuk berongga. Harga yang ditunjukkan adalah untuk bola 65mm. $22.20

Semak Harga Semasa Di Sini

Berat Ringan

Beban ringan berguna sebagai rintangan dalam latihan kekuatan. $41.99

Semak Harga Semasa Di Sini

Untuk meningkatkan dirian tangan anda dalam rutin gimnastik anda, pelajari dpendidikan yang anda boleh dapatkan dalam dirian tangan dan senaman dirian tangan selama 5 minit.

Gimnas: @mayaistumbling

Dapatkan Leotard Gimnastik Berjalur Karang anda di sini!

Catatan Berkaitan:

result sgp mlm ini

totobet sidney

info togel sdy

info hk hari ini

totober sgp