slot online

Bentuk Asas dalam Gimnastik

Ini adalah maklumat umum dan tidak boleh dikelirukan dengan nasihat. Bercakap dengan profesional untuk semua keperluan kesihatan anda dan dapatkan nasihat mereka. Kanak-kanak perlu berada di bawah pengawasan orang dewasa pada setiap masa. Kami menafikan semua liabiliti untuk sebarang bahaya fizikal akibat daripada maklumat di laman web ini. Untuk maklumat lanjut lihat penafian dan dasar privasi kami.

Terdapat beberapa bentuk asas dan kedudukan badan yang berulang kali dalam kemahiran gimnastik. Mempelajari dan kemudian menguasai bentuk ialah satu cara terbaik untuk berlatih dan meningkatkan gimnastik anda di rumah.

Kami akan membincangkan setiap bentuk, mengapa ia penting, dan beberapa kemahiran gimnastik yang memerlukan anda melakukannya.

Begini…

Tuck: Anda melihat bentuk tuck pada setiap acara. Sebagai gimnas pemula, anda melakukan lompatan tuck, dan kemudian lompatan tuck dengan pusingan pada kedua-dua lantai dan rasuk. Semasa anda maju, anda akan belajar tuck depan. Pada bar, anda akan menggunakan bentuk tuck semasa anda mara untuk melakukan flyaways, dan kemudian twisting atau double tuck flyaways. Di bilik kebal, sebagai gimnas lanjutan anda akan mempelajari tsuks tuck dan peti besi terbalik yang lain.

Kemahiran

Nilai

Tuck Jump di Lantai A
Tuck Jump on Beam A
Tuck 1/1 di Lantai B
Selit 1/2 pada Rasuk B
Tuck Depan di Lantai A

mengangkang: Lompat kangkang ialah lompatan yang akan anda lakukan sebagai gimnas pemula (dalam rutin tahap 4) dan kemudian juga sebagai gimnas lanjutan. Semasa anda maju dalam gimnastik, anda akan belajar lompat kangkang 1/2 pusingan, dan pusingan penuh, serta lompat kangkang pada rasuk. Anda juga boleh melihat bentuk kangkang dalam kemahiran yang berbeza, seperti dirian tekan kangkang, atau berdiri ke atas dirian tangan tuang pada palang.

Kemahiran

Nilai

Lompat Straddle di Lantai B
Straddle 1/1 di Lantai C
Straddle Jump on Beam B
Straddle 1/2 pada Beam D

Pike: Anda melihat bentuk pike pada setiap acara, sama seperti tuck. Anda akan belajar lompat pike di kedua-dua lantai dan rasuk. Dan semasa anda maju di atas lantai, anda akan mempelajari pike belakang dan pike depan, selepas anda mempelajari versi tuck. Di bar, anda boleh melihat bentuk pike dalam pelbagai kemahiran, termasuk kip. Terdapat banyak peti besi terbalik yang menggunakan bentuk pike.

Kemahiran

Nilai

Pike Jump di Lantai A
Pike Jump on Beam B
Pike Depan di Lantai B
Pike Depan Turun pada Rasuk A

Berpisah: Bentuk belahan muncul sentiasa di atas lantai dan rasuk dalam gimnastik! Perpecahan di lantai adalah bahagian penting dalam fleksibiliti sebagai gimnas. Bermula dengan tahap 1, lompatan berpecah diperlukan dalam setiap aras wajib di lantai atau rasuk. Selepas belajar lompat belah, gimnas belajar lompat belah, dan kemudian tukar lompat.

Kemahiran

Nilai

Split Jump & Lompat di Lantai A
Split Jump & Leap on Beam B
Belah 1/2 di Tingkat B
Belah 1/2 pada Rasuk C
Tukar Lompat di Lantai B

Pendirian Lurus: Pendirian lurus, atau kedudukan badan lurus adalah DI MANA-MANA ​​dalam gimnastik. Ini adalah jawatan yang paling penting untuk dikuasai. Sebagai seorang gimnas, anda perlu boleh berdiri dengan bahagian bawah anda diramas, pinggul diselit di bawah, teras ketat, dan dengan lengan lurus dan di telinga anda.

Dirian tangan: Dirian tangan pada asasnya ialah kedudukan badan lurus terbalik. Dirian tangan ialah satu lagi kedudukan yang terdapat di mana-mana dalam gimnastik. Di kedua-dua lantai dan rasuk, anda boleh melakukan dirian tangan biasa dan dirian tangan tekan. Di bilik kebal, anda boleh melakukan pencucuk tangan hadapan, yang mempunyai dirian tangan di atas meja peti besi di tengah-tengah kemahiran. Dan pada bar, anda boleh melakukan dirian tangan tuang.

Kemahiran

Nilai

Dirian tangan di Lantai A
Dirian tangan pada Rasuk A
Dirian Tangan 1/1 Pirouette di Lantai A

Lunge: Lunju ialah cara anda menghabiskan kebanyakan kemahiran akro di lantai dan rasuk. Anda akan mendarat dalam lunge keluar dari dirian tangan, roda kereta, walkover depan, walkover belakang dan banyak lagi. Ia penting dalam lunge untuk kaki belakang anda lurus dengan kaki hadapan dibengkokkan, dan untuk memerah bahagian bawah dan teras anda. Anda mahu lengan anda lurus dan betul-betul di telinga anda.

Gerbang: Dalam gimnastik, adalah penting untuk mempelajari cara mengawal otot dalam badan anda dan mempelajari bentuk asas ini. Salah satu bentuk asas yang anda perlu pelajari cara mengawal ialah gerbang. Gerbang yang ketat muncul dalam banyak kemahiran, dan tindakan beralih daripada gerbang ke rongga memberikan kuasa badan anda. Satu kemahiran di mana badan anda perlu pergi dari gerbang ke rongga ialah pecut tangan belakang. Semasa anda terbalik di pegangan tangan belakang, anda akan berada dalam gerbang apabila kaki anda berada di belakang kepala anda. Semasa anda menarik kaki anda ke atas kepala anda untuk menyelinap keluar dari pegangan tangan, badan anda akan bergerak ke dalam rongga.

berongga: Lawan bentuk gerbang ialah bentuk berongga. Dalam bentuk berongga, anda mahu bahagian bawah dan teras anda diramas dan kaki anda dirapatkan semasa ia sedikit di hadapan anda. Anda boleh merasakan bentuk berongga apabila anda melakukan latihan pendinginan bot di atas tanah.

Jambatan: Jambatan ialah satu lagi bentuk gimnastik asas. Apabila anda berada di jambatan, anda ingin menolak badan anda ke hadapan untuk meregangkan melalui bahu anda. Kemahiran asas di mana anda menggunakan jambatan adalah dalam penendang jambatan.

Kemahiran

Nilai

Jambatan di Lantai A
Jambatan di Rasuk A

Jelas sekali terdapat lebih banyak bentuk gimnastik, tetapi ini adalah yang paling asas. Berlatih melakukan bentuk-bentuk ini dengan bentuk yang baik ialah cara terbaik untuk meningkatkan gimnastik anda.

Catatan Berkaitan:

sgp result hari ini

peng sdy

sydney totobet

keluaran togeĺ hongkong hari ini 2020

sgp hari ini