slot online

Belanda Mempunyai Kejohanan Eropah 2023 yang Sempurna – Blog Gimnastik Sekolah Lama

Kejohanan Eropah 2023 adalah pertarungan yang luar biasa antara gimnas British dan Itali, tetapi saya tidak dapat mengelak daripada merasakan jalan cerita terbesar adalah apa yang telah dicapai oleh gimnas dari Belanda. Program Belanda berjaya dalam empat bidang yang berbeza dan saya ingin menyerlahkan setiap satu daripadanya.

Artikel ini juga mempunyai Bahagian II yang merupakan profil istimewa Naomi Visser.

Sanne Weavers

Sanne Wevers memenangi pingat emas pada rasuk

Ini adalah sorotan berprofil tinggi dan paling jelas yang dicapai oleh program Belanda pada Kejohanan Eropah 2023. Belanda memenangi emas, dan melakukannya berkat sumbangan gimnas terhebat dalam sejarah program. Memandangkan Sanne berusia 31 tahun, ia meningkatkan lagi sebab bahawa tiada apa yang menghalang veteran yang semakin tua daripada memainkan peranan utama dalam sukan itu dan merupakan kemenangan untuk gimnastik walaupun di luar program Belanda.

Tetapi bagi Belanda, pingat emas khusus ini amat penting kerana ia memajukan legasi gimnas mereka yang paling ketara dan berprofil tinggi. Sanne ialah anak poster program Belanda. Dia adalah nama mereka yang paling dikenali, alat pemasaran terbesar mereka dan memberikan ledakan dalam pendedahan media bersama-sama dengan menarik minat daripada peminat kasual.

Sanne ialah contoh yang jarang berlaku di mana perkara yang baik untuk seorang gimnas adalah paradoks yang baik untuk setiap gimnas dalam keseluruhan program. Kejayaannya mempromosikan keseluruhan program secara keseluruhan. Pada Kejohanan Eropah 2023, Belanda mendapat perkara yang sama dengan Sanne Wevers.

Eythora Thorsdottir

Sumbangan Naomi Visser dan Eythora Thorsdottir

Untuk program seperti gimnastik wanita Belanda, mempunyai seorang veteran yang berjaya dan lama seperti Sanne Wevers adalah aset yang hebat untuk program ini. Tetapi apabila veteran yang semakin tua mendominasi program yang tidak diuruskan dengan betul, kejayaan mereka menjadi pedang bermata dua. Apabila program mengalami genangan dan bergelut untuk membangunkan generasi baharu junior yang kuat, veteran yang semakin tua sudah pasti ditugaskan untuk terpaksa memikul beban kerja tanpa kehadiran bakat muda.

Tetapi pada ketika ini program ini hanya menyembunyikan masalahnya dan mengutamakan kejayaan jangka pendek sambil bertaruh terhadap masa depannya sendiri. Itulah sebabnya kebanyakan contoh program ikonik dalam gimnastik wanita yang mengalami kejatuhan daripada rahmat mempunyai satu trend yang sama. Dalam tahun-tahun terakhir kejayaan mereka, keputusan terkuat mereka datang daripada gimnas yang dianggap veteran yang semakin tua.

Program Belanda mendapat kejayaan daripada seorang veteran yang semakin tua seperti Sanne Wevers, tetapi melakukannya tanpa sebarang tanda amaran bahawa kejayaannya datang dengan kos langsung untuk membangunkan bakat muda. Eythora Thorsdottir (tempat ke-6) dan Naomi Visser (Tempat ke-7) kedua-duanya mempunyai keputusan yang kukuh dalam kedudukan All-Around. Pada usia 21 tahun, Visser masih berada di bahagian muda dalam sukan ini, manakala Thorsdottir yang berusia 24 tahun berada dalam generasi pertengahan di mana dia tidak boleh dianggap sebagai salah satu senjata muda, tetapi tidak cukup dewasa untuk digabungkan dengan yang sama kategori sebagai peringkat tertua gimnas. Sementara itu, Sanne Wevers berusia 31 tahun yang disebutkan sebelum ini memenangi pingat.

Pendekatan berbilang generasi ini menyerlahkan program di mana segala-galanya berada dalam keharmonian yang sempurna. Program ini mengekalkan perkhidmatan Sanne Wevers yang tidak ternilai, tanpa merasakan ia mempertaruhkan masa depannya sendiri untuk menyokongnya. Mempunyai gimnas terkemuka mewakili tiga generasi berbeza mencerminkan program yang boleh mengambil mana-mana gimnas tertentu, dan mendapatkan yang terbaik daripadanya tanpa mengira di peringkat mana kerjayanya dia sekarang. Program Belanda pada masa ini terasa seperti mesin yang diminyaki dengan baik di mana silinder akan terus menembak hari ini, esok, dan lama selepas itu. Seolah-olah mereka sedang memandu kereta dan tidak pernah mengabaikan untuk memastikan tangki minyak sentiasa penuh.

Dari L ke R: Naomi Visser, Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, dan Sanne Wevers

Memenangi Pingat Berpasukan

Jika gimnastik Belanda memberikan penampilan program di mana ia berjaya dalam semua bidang dan mempunyai ciri-ciri program yang barisannya adalah berkualiti tinggi, pingat mereka dalam pertandingan berpasukan pada Kejohanan Eropah 2023 mengesahkan tanggapan tersebut. Pingat sebegitu hanya boleh dicapai sekiranya Belanda berada di puncak permainan mereka. Dalam era di mana gimnastik Itali dan British adalah kuasa Eropah yang dominan, semua orang hanya mampu merajuk dalam malang mereka tidak diberkati dengan kehadiran pasangan kembar yang tidak dapat dihalang.

Digabungkan dengan larangan ke atas atlet Rusia, Eropah ditinggalkan di negeri di mana dua program yang akan bertarung untuk emas dan perak adalah kesimpulan yang dilupakan, manakala seluruh padang akan bertarung antara satu sama lain untuk baki pingat terakhir dalam pasukan. persaingan. Akhirnya ia tidak begitu rapat.

Ya, British menewaskan Itali dengan margin selesa, dan kemudian Itali menewaskan Belanda dengan margin selesa. Tetapi apabila tiba di tempat ke-3 Belanda mempunyai margin kemenangan yang lebih besar daripada gabungan empat pasukan seterusnya. Kejayaan Visser, Thorsdottir, dan Wevers dalam acara individu adalah petunjuk bahawa barisan Belanda adalah kuat. Tetapi beberapa hari sebelum keputusan Pertandingan Berpasukan telah membuktikannya tanpa keraguan. Yang menimbulkan persoalan jika barisan Kejohanan Eropah 2023 hanyalah puncak gunung batu, dan program Belanda melakukan tugas yang sangat baik dalam membangunkan “B-Team” sebagai barisan A-Team yang telah dihantar ke Antalya-2023 .

Dari L ke R: Manila Esposito, Sanne Wevers dan Zsofia Kovacs

Tetapi ada dinamik lain yang dimainkan.

Pada 17.5 juta orang, Belanda adalah negara yang jauh lebih kecil daripada Itali (59 juta) Great Britain (67 juta), Perancis (67 juta), dan Jerman (83 juta). Gimnastik wanita ialah sukan yang mempunyai asas populasi yang besar adalah penting untuk mencapai kejayaan besar. Di peringkat Kumpulan-1, Belanda adalah negara terkecil yang layak ke Pusingan Akhir Berpasukan pada beberapa kali sejak Belarus melakukannya semasa quad Olimpik 1993-1996. Tetapi ini adalah era di mana bekas atlet Komunis dari Eropah Timur masih bersaing dalam jumlah yang besar dan peralihan kepada sukan yang dikuasai oleh negara-negara besar baru sahaja bermula.

Bagi program Belanda, kejayaan yang mereka perolehi adalah membanggakan memandangkan saiz mereka yang kecil. Tetapi mereka juga merupakan program di mana setiap pertandingan yang berjaya adalah kritikal. Negara-negara besar boleh mengalami kitaran Olimpik yang teruk, tetapi pulih dengan cepat daripada kesilapan mereka. Program yang mewakili negara yang lebih kecil lebih terdedah kepada kehilangan momentum kerana mereka mempunyai sumber yang lebih sedikit untuk membina kumpulan kedalaman yang besar.

Naomi Visser

Jika Belanda adalah negara terkecil yang layak ke berbilang Pasukan Akhir sejak 1996, negara kedua terkecil ialah Romania. Tiada negara yang belajar pelajaran ini lebih menyakitkan daripada program Romania yang bersejarah yang selepas menjadi salah satu kuasa tertinggi dalam gimnastik wanita selama 40 tahun, mengalami masalah selepas Sukan Olimpik 2012 dan telah bergelut untuk keluar daripadanya sejak itu.

Program kecil dan berjaya seperti Belanda hidup dan mati dari persaingan ke persaingan. Menggalakkan persaingan berjaya terakhir mereka ke perlawanan seterusnya, di bawah mentaliti “bertahan dan maju” seolah-olah ini adalah kejohanan penyingkiran selepas musim. Masa depan mereka menjadi tidak menentu jika kitaran kejayaan itu terputus. Bagi Belanda, kejayaan bukanlah satu kemewahan, tetapi satu keperluan. Apa yang dicapai oleh Belanda pada Kejohanan Eropah 2023 telah memastikan bahawa program ini akan kekal dan akan kekal kompetitif dalam jangka masa panjang.

Datang secara senyap-senyap di belakang British dan Itali yang kelihatan mempunyai semua ikon kilat dan nama besar, pingat gangsa dalam pertandingan berpasukan adalah satu kenyataan kemenangan bahawa Belanda berada di sini untuk kekal.

Sanne Wevers (L) dan Naomi Visser (R)

Kebangkitan Naomi Visser

Untuk mengakhiri artikel ini, saya ingin bercakap tentang Naomi Visser. Dari saat Sanne Wevers memenangi pingat emas di Sukan Olimpik 2016, persoalan yang mendesak menjadi “apa yang akan datang?” Tiada legenda boleh bersaing selama-lamanya dan jika gimnastik Belanda mahu meneruskan kebangkitannya, ia perlu memikirkan bagaimana program boleh memenangi pingat emas Olimpik tanpa membiarkan itu menjadi kemuncak identiti program mereka.

Ia tidak pernah menjadi persoalan untuk menggantikan Sanne Wevers, tetapi membawa program Belanda ke tahap di mana ia boleh terus berkembang walaupun Sanne tidak lagi menyokongnya. Wevers adalah legenda dalam sejarah gimnastik Belanda, tetapi bagi generasi gimnas akan datang ia akan sentiasa menjadi tugas yang mencabar kerana ia dijangka mengisi kasut seorang legenda. Tetapi Naomi Visser mungkin gimnas yang mampu melakukannya.

Saya mempunyai banyak perkara positif untuk dikatakan tentang Naomi sehingga untuk menjimatkan jumlah perkataan, saya akhirnya membuat artikel yang berasingan sepenuhnya khusus untuknya. Terdapat terlalu banyak perkara baik untuk dikatakan tentang Visser. Tetapi apa yang penting adalah perkara berikut:

Naomi Visser

Garis statistik Naomi tidak masuk akal. Dalam tiga pertandingan utama terakhir di peringkat Kejohanan Eropah dan Kejohanan Dunia, dia telah muncul dalam 60% pusingan akhir All-Around dan Radas. Dia telah bertanding All-Around dalam lapan pertandingan utama terakhirnya dan membuat All-Around Final pada semua lapan kali. Kali terakhir dia gagal mencapai 10 teratas kedudukan All-Around sama ada pada peringkat akhir atau semasa peringkat kelayakan ialah pada 2019.

Naomi boleh dikatakan gimnas terbaik dalam sukan ini yang belum memenangi pingat dalam acara individu utama di Kejohanan Eropah, Kejohanan Dunia, atau Olimpik. Tetapi sebagai seorang atlet, dia berkemungkinan layak ke kelompok 10 terbaik seperti mana-mana pencabar pingat biasa. Visser berada pada titik di mana kini adil untuk menggambarkannya sebagai salah seorang tokoh terkemuka dalam sukan itu. Dia seorang gimnas yang akan memastikan Belanda diwakili dengan baik dalam acara individu walaupun ketika Sanne tiada lagi.

Naomi Visser adalah salah satu aset Belanda yang paling berharga dan Kejohanan Eropah 2023 adalah pertandingan yang akhirnya meletakkannya di hadapan. Potensi gimnas ini kini tidak dapat dinafikan lagi. Dengan penamat tempat ke-4 di tingkat ini setakat ini Naomi yang paling hampir dengan pingat dalam acara utama, individu. Untuk kali ketiga berturut-turut dia layak ke 3 daripada 5 acara individu dalam pertandingan utama.

Naomi Visser

Melakukannya sekali boleh diketepikan sebagai kebetulan dan melakukannya dua kali adalah satu corak, tetapi melakukan itu tiga kali berturut-turut menjadikannya salah seorang gimnas paling berjaya dalam sukan itu. Sementara Naomi berusia 21 tahun yang merupakan usia ideal untuk seorang gimnas menyaksikan kerjayanya secara tiba-tiba melonjak. Profil peribadi Naomi Visser mempunyai banyak persamaan dengan Angelina Melnikova, Rebeca Andrade, Alice Kinsella, Martina Maggio, Jordan Chiles, Coline Devillard, Zsofia Kovacs dan Shilese Jones sejurus sebelum kerjaya mereka bermula.

Jika pernah ada saat di mana kerjaya Naomi Visser melepasi ambang dan gimnastik tidak lagi boleh mengabaikannya, tetapi kini mesti menghormatinya, Kejohanan Eropah 2023 itu.

Dalam satu pertandingan, program Belanda dapat memperkasakan legasi gimnas terhebat mereka sepanjang zaman, memenangi pingat dalam pertandingan berpasukan, dan membuktikan bahawa mereka mempunyai gimnas berbakat yang membawa kehadiran yang mendominasi ke dalam acara individu. Sambil melakukannya dengan barisan berbilang generasi yang memastikan kejayaan mereka datang dengan cara yang akan mampan dalam jangka panjang.

Program Belanda mempunyai persaingan sempurna pada Kejohanan Eropah 2023. Sebahagian daripada kesempurnaan itu ialah meletakkan diri mereka pada kedudukan di mana Belanda kelihatan bersedia untuk melakukannya sekali lagi pada 2024 dan juga 2028.

Pautan ke: Artikel Naomi Visser

Dari L ke R: Naomi Visser, Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, dan Sanne Wevers

totobet singapore hari ini

togel sdy hari ini

togelsdy

totobet hongkong hari ini

totobet.net singapore