slot online

7 Tabiat Gimnastik Buruk Yang Anda Patut Hentikan Sekarang

Ini adalah maklumat umum dan tidak boleh dikelirukan dengan nasihat. Bercakap dengan profesional untuk semua keperluan kesihatan anda dan dapatkan nasihat mereka. Kanak-kanak perlu berada di bawah pengawasan orang dewasa pada setiap masa. Kami menafikan semua liabiliti untuk sebarang bahaya fizikal akibat daripada maklumat di laman web ini. Untuk maklumat lanjut lihat penafian dan dasar privasi kami.

Terlalu mudah untuk mempunyai bentuk atau postur yang tidak betul semasa melakukan kemahiran gimnastik yang boleh berubah dengan cepat menjadi bentuk buruk dan tabiat buruk. Ia berlaku kepada semua orang – gimnas peringkat rendah dan lebih tinggi. Kami akan menangani beberapa tabiat buruk bentuk/postur yang paling biasa dalam siaran ini supaya anda boleh lebih sedar tentang perkara yang perlu dicari dalam bentuk anda sendiri dan membetulkan kesilapan sebelum ia menjadi tabiat buruk.

Program SkillTrakker kami berfungsi pada banyak tabiat buruk ini sepanjang cabaran bulanan kami (dan kami lebih menumpukan padanya bulan ini untuk Cabaran Tabiat Melekat kami) jadi jika anda ingin bantuan tambahan dengan ini, pastikan anda menyemaknya!

Juga pastikan anda menyemak siaran 9 Kemahiran Gimnastik Asas yang Perlu Anda Kuasai juga!

1. Postur kepala dalam dirian tangan

Kami sering melihatnya – dirian tangan menegak yang bagus dengan kepala gimnas menonjol. Sebaliknya, kepala anda harus diselitkan dengan mata anda melihat ke tangan anda. Betulkan tabiat buruk kecil ini dan dirian tangan anda akan menjadi emas, terutamanya jika anda sudah mempunyai dirian tangan menegak yang bagus dengan menolak ke atas melalui bahu anda.

2. Mengamalkan belah kaki yang baik sahaja

Sangat mudah untuk hanya mempraktikkan perpecahan yang anda kuasai. Sebaliknya, anda harus memastikan untuk mempraktikkan SEMUA belahan anda, supaya belahan kaki dan tengah yang buruk anda boleh menjadi lebih baik. Apabila anda melakukan lompatan belah kaki anda perlu dibelah sama rata, dan anda hanya boleh melakukan ini jika anda mempunyai fleksibiliti yang hampir sama pada kedua-dua belah.

3. Menuding jari kaki sahaja

Ahh – mata kaki. Ya, jari kaki anda harus runcing, tetapi anda tidak seharusnya menuding jari kaki SAHAJA. Daripada menumpukan pada menuding jari kaki anda, anda harus menumpukan pada menuding seluruh kaki anda, dari buku lali anda sehingga ke hujung kaki anda. Arahkan kaki anda, bukan jari kaki anda.

4. Berdiri di atas kaki rata

Tabiat buruk besar yang sering kita lihat ialah apabila gimnas berdiri di atas rasuk dengan kaki rata. Sebaliknya, anda hampir sentiasa mahu berdiri dalam relevé tinggi. Hakim pasti melihat perkara ini jadi ini sangat penting yang boleh membantu membersihkan markah anda dengan banyak.

5. Memusingkan kaki keluar secara lompatan/lompat

Ini sering kali disebabkan oleh kekurangan fleksibiliti pada pinggul anda. Adalah penting untuk membetulkan, yang boleh dilakukan dengan regangan, pengukuhan dan latih tubi untuk meningkatkan fleksibiliti pinggul anda supaya kaki anda tidak keluar (kaki belakang) apabila melompat dan melakukan lompatan belah.

6. Bengkokkan tangan dan kaki

Saya pasti anda telah diberitahu satu atau dua kali untuk meluruskan tangan atau kaki anda atau memastikannya elok dan ketat. Ia adalah sedikit tabiat buruk yang perlu anda betulkan secepat mungkin kerana ia akan membawa kepada potongan. Ia benar-benar perkara kecil yang boleh membuat perbezaan yang ketara. Ketat, lengan dan kaki lurus!

7. Menyilangkan kaki apabila berpusing

Ia sangat mudah apabila anda sedang belajar memulas hingga mahu menyilang kaki. Sebaliknya, anda ingin memastikan ia elok dan rapat dengan kaki anda runcing.

Kami harap anda dapati ini membantu dan jika anda melakukan mana-mana tabiat buruk ini, sekarang adalah masa yang tepat untuk benar-benar menumpukan perhatian untuk menghentikannya! Anda mempunyai ini!

Catatan Berkaitan:

totobet sgp

sidney

sydney hari ini

keluaran togeĺ hongkong hari ini 2020

totobet singapura