slot online

5 Latihan untuk Meningkatkan Fleksibiliti anda

Ini adalah maklumat umum dan tidak boleh dikelirukan dengan nasihat. Bercakap dengan profesional untuk semua keperluan kesihatan anda dan dapatkan nasihat mereka. Kanak-kanak perlu berada di bawah pengawasan orang dewasa pada setiap masa. Kami menafikan semua liabiliti untuk sebarang bahaya fizikal akibat daripada maklumat di laman web ini. Untuk maklumat lanjut lihat penafian dan dasar privasi kami.

Fleksibiliti sangat penting untuk banyak kemahiran gimnastik. Sebagai contoh, anda memerlukan fleksibiliti bahu untuk pegangan tangan belakang dan kemahiran jatuh yang lain, dan anda memerlukan fleksibiliti pinggul untuk perpecahan, lompatan dan lompatan.

Untuk meningkatkan fleksibiliti anda dengan senaman, anda boleh melakukan regangan statik atau regangan dinamik. Regangan statik adalah apabila anda mencapai kedudukan dan memegangnya tanpa bergerak. Regangan dinamik ialah apabila anda melakukan regangan sebagai sebahagian daripada pergerakan. Dalam cabaran Keyakinan & Fleksibiliti SkillTrakker kami yang akan datang, kami akan melakukan banyak regangan dinamik kerana ia telah terbukti membantu anda meningkatkan fleksibiliti anda lebih daripada sekadar regangan statik.

Berikut adalah video semua latihan ini bersama-sama:

Berikut ialah 5 latihan yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan fleksibiliti anda:

1. Bidadari Lantai

Floor angels ialah senaman yang bagus untuk meningkatkan kelenturan bahu.

Anda boleh melakukannya dengan berbaring lurus di belakang dengan tangan anda di sebelah telinga anda. Tarik siku anda ke bawah sehingga ia selari dengan bahu anda. ulang. Balikkan ke perut anda dan pastikan tangan anda terangkat sedikit dari lantai, turunkan siku anda sehingga selari dengan bahu anda. ulang.

Cuba lakukan 10-20 ulangan setiap cara.

Anda juga boleh melakukan ini sambil duduk di dinding.

2. Tendangan

Melakukan regangan dinamik seperti tendangan telah ditunjukkan dapat meningkatkan fleksibiliti kaki dan membantu gimnas memperbaiki belahan mereka dalam lompatan dan lompatan.

Anda boleh melakukan hantaran tendangan mudah tendangan ke hadapan, tendangan ke belakang dan tendangan sisi. Anda juga boleh menjadi kreatif dan menambah fouettés atau sepakan lanjutan lain dan bertukar kepada hantaran sepakan anda–kami suka melakukannya dalam SkillTrakker!

3. Hamstring Turun Kaki

Menurunkan kaki hamstring adalah senaman yang baik untuk meningkatkan fleksibiliti anda untuk perpecahan. Anda boleh menahannya selama 20-40 saat.

Begini cara melakukannya:

Berbaring di atas ottoman atau sesuatu yang serupa. Pegang kaki kanan anda rapat dengan anda sambil pastikan ia lurus. Perlahan-lahan turunkan kaki kiri anda serendah yang anda boleh dengan selesa sambil mengekalkannya lurus. Tahan selama 20-40 saat. Kemudian ulangi pada kaki yang lain.

4. Tendangan Jarum

Tendangan jarum adalah satu lagi latihan dalam keluarga sepakan yang merupakan regangan dinamik yang hebat untuk meningkatkan fleksibiliti anda.

Untuk melakukan tendangan jarum:

Mulakan dalam pendirian lurus dengan tangan anda di atas kepala anda. Bengkok di pinggul, turunkan bahagian atas badan anda supaya anda boleh menyentuh lantai, sambil sebelah kaki menendang di belakang anda. Langkah ke hadapan dengan kaki yang menendang, dan ulangi dengan kaki yang lain. Cuba pastikan kaki dan bahagian atas badan anda lurus sepenuhnya. Anda boleh melakukan set 8 tendangan dan kemudian ulangi.

5. Regangan Bahu Tongkat

Regangan bahu ini merupakan regangan yang bagus untuk dilakukan jika anda bergelut kerana tidak dapat mendapatkan bentuk yang betul dalam dirian tangan atau anda memerlukan lebih kelenturan bahu untuk pegangan tangan belakang.

Begini cara melakukannya: Cari sesuatu di rumah anda yang boleh anda gunakan sebagai “tongkat”. Rehatkan siku anda di tepi sofa atau ottoman, pegang tongkat anda dan dapatkan kedudukan belakang yang membulat. Tangan anda harus lebih lebar daripada siku dan kepala anda walaupun dengan sofa. Tapak tangan anda harus menghadap kepala anda. Pegang regangan.

Ini semua adalah mudah untuk melakukan latihan fleksibiliti yang boleh anda lakukan pada masa lapang anda! Harap anda menikmati. Kami ingin anda menyertai kami untuk Cabaran Keyakinan & Fleksibiliti SkillTrakker November kami.

Catatan Berkaitan:

hasil result sgp

pengeluaran. sdy

sidney yang

angka keluaran hongkong malam ini

sgp138